Duurzaam

NXThome beschikt over een bijzonder hoge isolatiewaarde. Vergeleken met de huidige EPC norm van 0,60 is de energieprestatie van NXThome nog ca. 40% gunstiger!

De woning bevat driedelige beglazing in kozijnen, ramen en deuren (m.u.v. de voordeur). Dit zogenaamde tripane glas zorgt voor een nog betere isolatie van de woning. Naast maximale isolatie, heeft deze beglazing een hoge geluidsisolatie waarde.
NXThome heeft het bijzonder energiezuinige A+ label. Het energielabel varieert tussen A en G, waarbij het A-label bedoeld is voor de meest energiezuinige woningen.
Door het gebruik van ca. 1600 kg olivijn breuksteen in de schanskorven op de oprit vindt er eenmalig een compensatie plaats van ca. 2000 kg CO2. Deze compensatie staat gelijk aan de totale CO2 productie voor de bouw van de woning (excl. gebruik van de woning). Hierdoor wordt het mogelijk een CO2 neutraal gebouwde woning te realiseren.
In NXThome zijn alle vloeren voorzien vloerverwarming en vloerkoeling. Naast de vloeren is dit ook het geval voor één wand in de woonkamer.
Met het systeem voor warmteterugwinning wordt warmte terug gewonnen uit afvalwater. Bij NXThome wordt dit gedaan met het afvoerwater uit de badkamer/ douche op de begane grond.
In de woning wordt gebruik gemaakt van zeer duurzaam en onderhoudsarm materiaal. Een voorbeeld zijn de draaikiep ramen van kunststof.
NXThome voldoet aan alle eisen die het politiekeurmerk Veilig Wonen stelt. De kans op een geslaagde inbraak wordt hierdoor aanzienlijk kleiner.
Een warmtepomp zorgt ervoor dat uw huis duurzaam wordt verwarmd. Er wordt gebruik gemaakt van warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater.